IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Евроком кабел иска да купи и Центрум Груп-Кабел

През миналата година Евроком кабел вече купи няколко кабелни оператора и завзима солидни позиции на кабелния пазар

07:37 | 05.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Евроком кабел иска да купи и Центрум Груп-Кабел
“Евроком Кабел Мениджмънт България” ЕООД, гр. София e подало уведомление до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), че има намерение да придобие контрол върху “Центрум Груп-Кабел” ООД, гр. София. Това съобщиха в края на миналата седмица от комисията, като дадоха срок до края на настоящата за изказване на мнения по планираната сделка.

Междувременно регулаторният орган ще извърши оценка на концентрацията и се очаква скоро да се произнесе с решение. От КЗК посочиха, че ако има заинтересувани лица, които желаят да изразят писменото си становище по случая, то могат да го направят, като го подкрепят със съответните доказателства.

През миналата година Евроком кабел вече купи няколко кабелни оператора и завзима солидни позиции на кабелния пазар. Последната голяма сделка беше за Центрум Груп-БГ АД за неуточнена сума.
 
Според КЗК планираното поредно придобиване се очаква да засегне националните пазари по предоставяне на платена телевизия и косвено по предоставяне на интернет достъп, както и по предоставяне на аудио-визуално телевизионно съдържание и по-конкретно телевизионни канали. Засега не е ясно дали това означава, че сделката ще бъде забранена.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още