IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Красимир Ангарски става съветник на Съвета на директорите на Пощенска банка

До юридическото сливане между Пощенска банка и ДЗИ Банк Антъни Хасиотис ще поеме длъжността Главен изпълнителен директор на ДЗИ Банк

16:39 | 27.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Красимир Ангарски става съветник на Съвета на директорите на Пощенска банка

От 1 март 2007 година Красимир Ангарски, досегашният главен изпълнителен директор на ДЗИ Банк, става съветник на Съвета на директорите на Пощенска банка и мениджмънта на Eurobank EFG Group по въпросите, свързани с дейността на групата в България, съобщиха от компанията.

Познанията на г-н Ангарски за българския пазар и опитът му в българския банков сектор ще допринесат значително за успешния бизнес и дейностите на групата в страната“, се казва още в съобщението.

До юридическото сливане между Пощенска банка и ДЗИ Банк Антъни Хасиотис ще поеме длъжността главен изпълнителен директор на ДЗИ Банк, както едновременно с това ще остане главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Описаните промени очакват одобрението на българските регулаторни органи.

В края на миналата година Eurobank EFG Holding (дъщерно дружество на Eurobank EFG) придоби 91,29% от капитала на ДЗИ Банк. За 26 март е насрочено Общо събрание на акционерите на ДЗИ Банк, на което ще се гласува отписване на дружеството от публичния регистър на Комисията за финансов надзор.

Печалбата на ДЗИ Банк за 2006 година бе в размер на 1,73 млн. лв. спрямо 6,07 млн. лв. за 2005 година. Активите на банката към края на миналата година възлизат на 1,04 млрд. лв., което представлява ръст от 2% на годишна база.

Пощенска банка има активи от 2,87 млрд. лв. спрямо 1,7 млрд. лв. преди година, а печалбата на дружеството нараства над 3 пъти до 43,19 млн. лв.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:46 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още