IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Насърчителна банка предоставя кредитна линия на Интернешънъл Асет Банк

Кредитната линия е с цел кредитиране на Малки и средни предприятия

13:35 | 27.02.07 г.
Насърчителна банка предоставя кредитна линия на Интернешънъл Асет Банк
Насърчителна банка ще предостави средства от над 1 млн. евро на Интернешънъл Асет Банк за кредитиране на малък и среден бизнес, съобщиха от банката.

Споразумението за кредитната линия е подписано официално днес от изпълнителните директори на Насърчителна банка Димитър Димитров и Сашо Чакалски и директорите на Интернешънъл АСЕТ Банк Елен Георгиев и Алексей Цветанов.

Средствата са по програмата на немската кредитна институция “Кредитанщалт фюр видерауфбау”. По тази кредитна линия Насърчителна банка действа като довереник на министерството на финансите от 11 май 2001 г. Общият размер на средствата по програмата, управлявани от Насърчителна банка на револвиращ принцип, към този момент е приблизително 4 млн. евро.

Насърчителна банка отпуска финансовия ресурс от KfW на избрани търговски банки-партньори. Те, от своя страна, финансират проекти на малки и средни предприятия до 100 000 лева и със срок на погасяване – до 3 години. До този момент банки партньори по заема са били Банка ДСК, Юнионбанк, ТБ “Алианц България” и Евробанк (Банка “Пиреос България”).

До края на 2007 г. по същата кредитна линия Насърчителна банка ще предостави средства за кредитиране на малки и средни предприятия и на други търговски банки в страната.

През ноември миналата година Насърчителна банка подписа рамково споразумение с московската Международна банка за икономическо сътрудничество (МБИС) с цел улесняване на предприемачеството и търговията между България и Русия, както и с държавите акционери в МБИС.

Според анализ на Investor.bg Насърчителна банка е на втора позиция по възвращаемост на активите в банковата сфера с ниво на този показател от 4,11 на сто.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още