IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ремонтират пътищата около Карлово за 3,2 млн. лв.

След строителството и основния ремонт ще се реши проблемът с придвижването на около 10 000 души, които ежедневно пътуват по тези отсечки

18:09 | 26.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Ремонтират пътищата около Карлово за 3,2 млн. лв.

Карлово спечели проект за реконструкция на междуселищна пътна мрежа по програма САПАРД, съобщи кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. Стойността му е 3,2 милиона лева. Ще се ремонтират основно 4-класните пътища Карлово – Дъбене – Войнягово до разклона на второкласния път за Пловдив и отсечката Войнягово – Каравелово.

Предвижда се да се изгради изцяло нов път, който да е съобразен с европейските изисквания за строеж и поддръжка на пътища.

След строителството и основния ремонт ще се реши проблемът с придвижването на около 10 000 души, които ежедневно пътуват по тези отсечки. Сега те са в окаяно състояние – пълни с дупки и кал, въпреки че бяха изкърпени преди години.

Договорът по програма САПАРД ще бъде подписан до дни, като тогава ще се уточнят в детайли пътните участъци, подлежащи на основен ремонт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още