IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриха първия център за консултации за еврофондовете

Консултациите са безплатни и се извършват в дните от вторник до събота включително, в часовете между 11:30 и 16:30

09:33 | 26.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Откриха първия център за консултации за еврофондовете

Консултантски център по еврофондовете беше открит в неделя в сградата на ДПС на ул. “Дрин” 1 във Варна.

Откриването на центъра е струвало 35 хил. лв., а целта е да ориентира в детайли как да се използват възможностите, които предлагат еврофондовете.

Единайсет експерти ще консултират хората, които имат желание да се възползват от новите възможности за всички отделни нива в проектите – от идеята до реализацията й. Те са разпределени в различни отдели - по 7-те оперативни програми. Консултациите са безплатни и се извършват в дните от вторник до събота включително, в часовете между 11:30 и 16:30.

Трябва да сме наясно какви са инструментите и начините, по които всеки един от нас би могъл да подобри своя живот. Един от тях са тези фондове. В рамките на седем години България ще разполага с 11 млрд. евро, от които 4 млрд. евро са за общините”, каза Емел Етем при откриването на центъра.

Варненският консултантски център е първият, пилотен в България. В момента в него се работи по документацията на 14 проекта. Ако дейността му се развие, в страната ще бъдат открити и още такива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още