IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмицата започва с търг за 101 211 права на Актив Пропъртис

Също днес е стартът на търговията с правата на Ексклузив Пропърти; търговията с правата на Синергон Холдинг започва във вторник

08:32 | 26.02.07 г.
Седмицата започва с търг за 101 211 права на Актив Пропъртис

Аукционът за неизползваните права от увеличението на капитала на Актив Пропъртис АДСИЦ е днес, 26 февруари. На аукциона ще бъдат предложени 101 211 права, срещу които не са записани акции, а борсовият код на правата е R4AKTIV. Дружеството със специална инвестиционна цел планира да увеличи капитала си от 5,2 млн. лв. на 20,8 млн. лв. чрез издаване на 15,6 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 1,5 лв. Крайната дата за записване на акциите от увеличението е 20 март 2007 г.

В момента 27% от средствата на дружеството са инвестирани в търговски и офис площи, които се отдават под наем. Други 28% са вложени в подземни гаражи, а 40% в регулирани парцели, върху които ще се строи жилищен комплекс от затворен тип със средствата от увеличението на капитала“, каза за Investor.bg Дилян Панев, изпълнителен директор на Актив Пропъртис АДСИЦ.

От съобщение на БФБ става ясно, че Актив Пропъртис, в изпълнение на свой предварителен договор, е придобило правото на собственост върху седем недвижими имоти в местността „Орешака” в землището на с. Крумово, област Пловдив, с обща площ 34 665 кв. м.

Също днес е начална дата за търговия с правата и записване на акциите на Ексклузив Пропърти АДСИЦ-София. Дружеството ще увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 7,5 млн. лв. чрез издаване на 7,5 млн. акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. Броят на издадените права е 7,5 млн., което означава, че съотношението между издадените права и новите акции е 1/1. През ноември изпълнителният директор на дружеството Филип Фотев заяви пред Investor.bg, че набраните 7,5 млн. лв. ще бъдат инвестирани в офис сграда на бул. "Тодор Александров" и строеж на луксозни дипломатически апартаменти в кв. „Изгрев“. Фимико АД, собственост на Метатрон-МТ и Филип Фотев, притежава 70% от капитала на фонда, докато ИД БенчМарк Фонд-2 и Доверие Обединен Холдинг имат съответно 22 и 8%.

Търговията с правата на Синергон Холдинг АД започва на 27 февруари. От същата дата могат да бъдат записвани и новите акции. Холдингът планира да увеличи капитала си от 14 122 649 лв. на 18 359 443 лв., чрез първично публично предлагане на 4 236 794 нови обикновени поименни акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 7 лв. всяка.

През седмицата има серия от лихвени плащания: на 26 февруари на Финанс консултинг ЕАД, на 27 февруари - на Прокредит Банк и Черноморско злато АД, на 28 февруари - на Брос Холдинг АД, а на 1 март - на Интерлийз АД и Овергаз Инк.

На 28 февруари има Общо събрание на акционерите на Асенова крепост АД. На него ще се вземе решение за промени в устава на дружеството и за освобождаване като член на Надзорния съвет на Милчо Ненов, без същият да бъде освободен от отговорност.

На 2 март е крайната дата за търговия на борсата с правата на Софарма логистика АД, а на 13 март ще се проведе открит търг за продажба на неизползваните права в увеличението на капитала на дружеството.

Информация за предстоящи събития на БФБ можете да получавате на e-mail, като се запишете в нашата мейл листа към Коментари или от раздел Предстоящо на Investor.bg.

Свързани компании:

Актив Пропъртис АДСИЦ(AKTV)

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още