IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 26 февруари

08:20 | 26.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 26 февруари
Българите се трудят дълго, но неефективно
в. Сега
 
Работното време на българите е сред най-продължителните. По този показател България е на трето място сред държавите от ЕС. Преди нас са само Румъния и Гърция. У нас служителите най-често се трудят и през почивните дни, сочи проучване на Европейската фондация за подобряване условията на живот и труд. В него са участвали 30 000 души от 31 държави. Освен 27-те страни от ЕС, Швейцария и Норвегия изследването обхваща и новите кандидатки за Евросъюза Турция и Хърватия.
 
Гръцки регион пуска безплатен автобус от България
в. Сега
 
"За българските туристи ще има безплатен транспорт от София и Пловдив до гръцката префектура Еврос в началото на лятото", обявиха гръцки хотелиери. Идеята им се подкрепя от областната управа на Северния гръцки регион и е част от програмата им за привличане на повече туристи. В началото линиите ще се обслужват от един автобус, след което ще се прецени дали да не се увеличи броят на превозните средства.
 
500 000 евро е заделила гръцката страна за проект за развитие на туризма заедно с България и Турция. "Целта е, след като дойде при нас, туристът да посети някои български и турски градове, включени в проекта, и така трите страни да се представят заедно в международен план", обясни областният управител на Еврос Николаус Замбунидис. 

Изкупуваме Халкидики
в. Стандарт

Черноморието изгуби чара си за родния хайлайф. Все повече заможни българи купуват кокетни вили на гръцкото крайбрежие вместо луксозни апартаменти в бетонните ни комплекси. Те оглеждат къщи в елитните квартали на Атина, Солун и най-вече на полуостров Халкидики. Южната ни съседка е предпочитана и от туристически босове. По гръцкото крайбрежие има терени с цени като у нас. Построените там хотели и вилни селища обаче може да се продадат с 30-40% по-скъпо, обясниха брокери. С голям имот в Северна Гърция вече се е сдобила банкерката Петя Славова.

 
БСП обмисля данъчен реверанс за богатите
в. Новинар
 
Депутати от левицата ще предложат още една идея за реформа в личните данъци от догодина, научи "Новинар" от народен избраник от левицата. Най-новото е да останат само две ставки от 18% и 20%, като ставката, с която се облагат най-високите доходи - 24%, да се премахне. В момента ставките в скалата за облагане на личните доходи са три - 20%, 22% и 24%. Идеята да се премахне най-горната ставка от 24% е добър жест към хората с по-високи доходи, смятат депутати от БСП. Седмица по-рано други леви депутати лансираха идеята за две ставки, но да останат само 18% и 24%. 
 
Известни личности ще бъдат обвинени за "Топлофикация"
в. Дневник
 
Публично известни личности ще бъдат обвинени в съучастие с бившия шеф на "Топлофикация - София" Валентин Димитров в прането на пари. Това каза Иван Тороманов, един от следователите по делото "Топлофикация", по повод новооткритите сметки и сейфове на Димитров. Той отказа да уточни дали става въпрос за политици или известни бизнесмени.
 
Дават летището в Перник на концесия
в. Новинар
 
Български и гръцки фирми проявяват интерес към концесията на летището в село Кондофрей, съобщи вчера областният управител на Перник Иван Димитров. Той е направил предложението за концесията пред експерти от транспортното министерство. До този момент интерес са проявили български и гръцки фирми. Те искат да използват на летището да кацат малки самолети, както и да се правят тренировъчни полети. Летището в Кондофрей е извадено от списъка с военни летища. Построено е през 1966 година и е дълго 3 километра.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още