IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влагат над 30 млн. лв. в инфраструктурата на Попово

След серията протести на гражданите на Попово срещу тежките камиони, в края на лятото трябва да бъде факт и околовръстното шосе

09:52 | 23.02.07 г.
Влагат над 30 млн. лв. в инфраструктурата на Попово
Над 30 млн. лв. ще бъдат вложени по проекти в инфраструктурата на община Попово през тази година, съобщи Михаела Петрова, пресаташе на общинската администрация. До края на 2007 г. трябва да бъде изградена пречиствателната станция за отпадни води, която е на стойност 12 млн. евро и се финансира по програмата ИСПА.

След серията протести на гражданите на Попово срещу тежките камиони, в края на лятото трябва да бъде факт и околовръстното шосе. То ще изведе транзитния трафик от града и ще намали движението по градските улици. За този проект от Министерството на регионалното развитие и благоустройството са отпуснали 3 млн. лв.

Пак за края на лятото община Попово е предвидила и изграждането на пешеходна зона в центъра на града, заради което за дълго ще бъде затворен за движение основният булевард “България”. В озеленяването и естетизирането на зоната ще бъдат вложени над 200 хил. лева, след което Попово ще се сдобие с европейско ларго, заяви г-жа Петрова.

Почти половин милион лева отдели кметството в Попово за цялостен ремонт на подземната и надземната инфраструктура на една от основните улици в града – “Панайот Хитов”. За тази година се предвижда и изграждането на пряка връзка между града и новата жп гара, която е на отстояние повече от 2 км.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още