IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Капитан Дядо Никола кандидатства за оборотен кредит за 1 млн. евро

Кредитът е овърдрафт за оборотни средства за срок от 1 година, с възможност срокът за ползване и издължаване на кредита да се удължи с още една година

11:24 | 22.02.07 г.
Капитан Дядо Никола кандидатства за оборотен кредит за 1 млн. евро

Съветът на директорите (СД) на Капитан Дядо Никола АД-Габрово е приел решение дружеството да кандидатства за сключване на договор за банков заем пред ТБ Райфайзенбанк АД-София, съобщава БФБ-София.

Кредитът, за който ще кандидатства дружеството, е овърдрафт по разплащателна сметка в размер на 1 000 000 евро за оборотни средства за срок от 1 година, с възможност срокът за ползване и издължаване на кредита да се удължи с още една година.

С оглед кандидатстването за получаване на горепосочения овърдрафт СД е приел решение да бъдат предложени като обезпечения недвижими имоти, а именно договорна ипотека върху недвижими имоти, собственост на дружеството, находящи се в гр. Габрово, бул. Столетов 10, представляващи производствени и складови сгради - Склад ПВЦ, Склад Гранулат, РТП 3, ОГМ, Запис на заповед за сумата 1 000 000 евро с падеж 24 месеца и особен залог върху ДМА - машини и оборудване - 10 броя.

Овърдрафтът ще бъде използван във връзка и при осъществяване на обичайната дейност на дружеството, съгласно предмета му на дейност, като в сделката няма да участват заинтересовани лица.

През октомври миналата година Капитан Дядо Никола сключи договори за инвестиционен и оборотен кредит с ТБ ОББ АД на обща стойност 3,6 млн. евро. За 2006 г. дружеството отчете печалба от 465 хил. лв. при положителен финансов резултат за 2005 г. в размер на 553 хил. лв. като в същото време приходите от продажби на дружеството отбелязват ръст от 26 на сто до 47,4 млн. лв.

До момента 103 акции на дружеството смениха своя собственик при средна цена от 100,21 лв., или с 0,29 на сто по-евтино спрямо вчерашната търговска сесия. Въведени оферти за покупка има при цена 100 лв., а оферти за продажба – при цена 101 лв.

Свързани компании:

Капитан Дядо Никола АД(3KN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още