IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бургаски корабостроителници АД е новият собственик на Балканкар-Дунав АД

Цената на сделката е 4 млн. лв., а обект на продажба са 624 734 акции

12:58 | 16.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Бургаски корабостроителници АД е новият собственик на Балканкар-Дунав АД
Бургаски корабостроителници АД подписа договор с Агенцията за приватизация за покупката на 70% от капитала на ломското дружество Балканкар-Дунав АД, съобщиха от институцията.

Цената на сделката е 4 млн. лв., а обект на продажба са 624 734 акции. Купувачът се задължава да изплати или уреди публичните задължения на дружеството и персонала в срок до 6 месеца от датата на прехвърляне на собствеността върху акциите. Към 31 декември 2006 година тези задължения са на стойност 2,75 млн. лева, се казва още в съобщението.

Според подписания договор, купувачът се задължава да запази основния предмет на дейност на дружеството и да не допуска ликвидация или преобразуване за срок от три години, освен с предварително писмено разрешение от Агенцията за следприватизационен контрол. Предвидено е и задължение Бургаски корабостроителници да не намалява участието си в капитала на дружеството под 51%, включително и при увеличение на капитала.

По данни на АПИС, останалите акционери в Балканкар-Дунав са Балканкар холдинг с дялово участие от 27,5% и група физически лица с 2,5%. Ломското предприятие е специализирано в производството на електрокари и резервни части за тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още