IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Представят нов метровлак

Новите метросъстави се състоят от два челни и един междинен вагон

10:10 | 13.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Представят нов метровлак

От 11 часа днес на метростанция „Сердика” ще бъде представен новият метровлак, доставен по договор между Столична община и ОАО „Метровагонмаш“, съобщиха от общината.

По договор на Столична община с производителя от октомври 2004 г. през 2005 г. са доставени 3 състава и в края на 2006 г. настоящите 3 влака. С тези 6 влака се осигурява необходимият допълнителен подвижен състав за извършваното разширение пл. Св. Неделя - Интерпред и резерв за извършване на ремонт на доставените влакове преди пуска на метрото (1998 г.).

За започнатото разширение Интерпред - Младост е необходима доставката на още 3 състава.

Бордовото оборудване на доставените влакове е съобразено с действащата автоматика и диспечерско управление в метрото в София, уточняват от Столична община.

Новите метросъстави се състоят от два челни и един междинен вагон. Челните вагони са с дължина 28 м. Разполагат с 54 седящи места, а общата им вместимост е 344 пътници. Междинните вагони са с дължина 27 м, 60 седящи места и обща вместимост 370 пътници. Общият брой пътници, които може да побере един състав, е 1050.

Метросъставите са предназначени за работа в тунели и на открити участъци. Всеки вагон има автономна система за вентилация и отопление. Над всяка врата има информационна система, която показва местонахождението на влака по трасето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още