IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неохим ще плаща по 455 лв. на месец за замърсяване на околната среда

Глобата е за превишаване на допустимите емисии на прах от амониев нитрат и амоняк в отпадъчните газове, изпускани в атмосферата

18:19 | 06.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Неохим ще плаща по 455 лв. на месец за замърсяване на околната среда

За причинено замърсяване на околната среда е наложена ежемесечна санкция в размер на 455 лева на Неохим АД, град Димитровград, съобщиха от РИОСВ – Хасково.

Глобата е за превишаване на допустимите емисии на прах от амониев нитрат и амоняк в отпадъчните газове, изпускани в атмосферата. Те се образуват при производството на амониева селитра.

Санкцията е в сила от края на декември 2006, когато е извършена проверката в завода за производство на амоняк, азотна киселина и амониева селитра. Резултатите от направените контролни замервания на отпадъчните газове показват, че при непрекъснат режим на работа на завода съдържанието на прах от амониев нитрат и амоняк е над нормите за допустими емисии по тези показатели.

По време на днешната борсова търговия акциите на Неохим понижиха стойността си 2% до 46,26 лв. за брой при обем от 50 акции.

Свързани компании:

Неохим АД(NEOH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още