IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Активите на фондовете Pioneer достигат близо 100 млн. лв.

Инвеститорите на Pioneer към момента са над четири хиляди

12:40 | 06.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Активите на фондовете Pioneer достигат близо 100 млн. лв.
Четири години след старта на публичното предлагане на фондовете Pioneer в България, активите им достигат близо 100 милиона лева (98,9 млн.) и над четири хиляди инвеститори, съобщават от управляващото дружество Pioneer Investments.

Един от първите предложени на българския пазар фондове на Pioneer - Водещи Европейски компании - е донесъл на вложителите си 105%* нетна доходност за периода от 28 януари 2003 година до същата дата на 2007 година.

Стартът на фондовете Pioneer на българския пазар е в началото на 2003 година, когато започва предлагането на четири фонда в мрежата на Булбанк. Към момента българските вложители могат да избират между двадесет и три фонда на Pioneer, съобразно степента на риск, която са склонни да приемат и предполагаемия инвестиционен хоризонт.

От август миналата година, фондове Pioneer се предлагат и в мрежата на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк. От Pioneer Investments планират през тази година да представят нови инвестиционни предложения.

Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк, както и фондовете Pioneer са членове на UniCredit Group. УниКредит Булбанк, образувана при обединението на Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк, ще има повече от 1,1 млн. клиенти.

*Предишните резултати от дейността на фонда нямат по необходимост връзка с бъдещите резултати. Стойността на дяловете и доходът от тях може да се понижат, не се гарантират печалби и съществува риск за инвеститорите да не си възстановят пълния размер на вложените средства. Инвестициите във фонда не са гарантирани от гаранционен фонд, създаден от държавата, или с друг вид гаранция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още