IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Омански фонд иска да инвестира в енергийния сектор у нас

Оманската страна е заявила интерес за сътрудничество и в областта на строителството, спа туризма, медицината и образованието

14:19 | 04.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Омански фонд иска да инвестира в енергийния сектор у нас

Държавният инвестиционен фонд „Оман Ойл Къмпани” заяви готовността си да инвестира в изграждането на терминал за втечнен природен газ на българското или съседно крайбрежие, в петролопровода Бургас – Александруполис, както и да участва като стратегически инвеститор в проекта АЕЦ Белене, съобщиха от Министерство на икономиката и енергетиката.

Намеренията си фонда станаха ясни по време на посещението на българска официална делегация в Маскат на 3 и 4 февруари 2007 г.

Договор за взаимна защита и насърчаване на инвестициите бе подписан с Оман, а между търговско-промишлените палати България и Оман е сключен Меоморандум за разбирателство. Споразуменята ще улеснят участието на двете страни в съвместни проекти, обмяната на опит и възможностите за инвестиране, посочват от икономиеското министерство.

Оманската страна е заявила интерес за сътрудничество и в областта на строителството, спа туризма, медицината и образованието.

Българската и оманската страна се договориха в рамките на 2007 г. да подпишат Междуправителствено споразумение за избягване на двойното данъчно облагане, Спогодба за икономическо сътрудничество и Меморандум за разбирателство между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия на България и новосъздадената Генерална дирекция по въпросите на малките и средните предприятия към Министерството на търговията и промишлеността на Оман.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:13 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още