IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Медийни системи АД ще увеличава капитала си с 1,5 млн. лв.

За записване ще бъдат предложени 1 500 000 акции, всяка с номинална и емисионна стойност от 1лв.

17:19 | 02.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Медийни системи АД ще увеличава капитала си с 1,5 млн. лв.

Медийни системи АД ще увеличава капитала си с 1,5 млн. лв., съобщи Българска фондова борса – София. Решението е взето от Съвета на директорите на дружеството вчера.

За записване ще бъдат предложени 1 500 000 акции, всяка с номинална и емисионна стойност от 1лв. Капиталът на компанията към момента е в размер на 2 млн. лв., като съотношението между издадените права и новите акции е 1/0,75. Това означава, че всяко лице може да запише най-малко една нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на притежаваните от него права, умножен по 0,75. Закръгляване към по-голямото цяло число се извършва, в случай че първата цифра след десетичната запетая е равна или по-голяма от 5.

Присвоеният борсов код на правата е R1MEDI. Увеличението ще се обслужва от ИП Ти Би Ай Инвест, а набирателната сметка трябва да бъде открита в Обединена българска банка АД. Конкретните дати за търговия с правата ще бъдат обявени след публикуване на съобщението в Държавен вестник и един централен ежедневник.

Медийни системи е най-големият производител на дискове в България и вторият по големина на Балканския полуостров. Книжата на компанията се търгуват на БФБ-София от 6 декември миналата година.

Печалбата на компанията за 2006 година възлиза на 438 хил. лв. спрямо 270 хил. лв. към 31 декември 2005. Нетните приходи от продажби нарастват с 33% на годишна база до 10,48 млн. лв.

Днес книжата на Медийни системи леко се повишиха с 0,2% до ниво от 5 лв. при минимален изтъргуван обем от 27 лота.

Свързани компании:

Медийни Системи АД(5MS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още