IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сомони Асет Мениджмънт предлага три нови договорни фонда

Инвеститорите ще имат възможност да избират между портфейли с консервативен, балансиран и от умерен до рисков инвестиционен профил

16:29 | 02.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Сомони Асет Мениджмънт предлага три нови договорни фонда
Нови три договорни фонда, организирани от управляващото дружество Сомони Асет Мениджмънт АД, ще предлагат дялове на капиталовия пазар в страната, съобщиха от дружеството.

Проспектите на учредените през януари тази година колективни инвестиционни схеми са внесени за одобрение в Комисията за финансов надзор. Инвеститорите ще имат възможност да избират между портфейли с консервативен, балансиран и от умерен до рисков инвестиционен профил.

ДФ Сомони Евростабилност ще съчетава относителната сигурност на инвестициите в дългови ценни книжа с възможност за по-висок доход от малка част на портфейла, вложена в качествени акции на публични дружества. Дяловете на фонда ще се търгуват в евро.

ДФ Сомони Стратегия ще следва балансирана инвестиционна политика, подходяща за инвеститори, които преследват чувствително увеличаване на инвестицията си в дългосрочен план и са готови да поемат умерено ниво на риск.

Целта на ДФ Сомони Прогрес ще е да реализира максималния възможен доход при поемане на умерен до висок риск, като осигури ликвидност на инвестициите. Той ще разчита основно на капиталови печалби и в по-малка степен на приходи от дивиденти, дългови ценни книжа и други финансови инструменти.

Инвеститорите ще имат възможност да купуват и продават дялове в осемте офиса на ИП Сомони 2001 в София, Стара Загора, Бургас, Плевен, Добрич, Силистра, Смолян и Каварна, както и на Българска фондова борса - София чрез инвестиционен посредник.

Основен акционер в управляващото дружество е инвестиционният посредник Сомони 2001 ООД, част от финансовата група Сомони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още