IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поликолор Румъния мести част от производството си в Оргахим

Причината е, че румънското предприятие възнамерява да освободи капацитет за нови производства

13:43 | 02.02.07 г.
Поликолор Румъния мести част от производството си в Оргахим
Част от традиционното производство на бои и лакове на Поликолор Румъния ще бъде преместено в Оргахим АД-Русе, съобщи БФБ-София.

Причината е, че румънското предприятие възнамерява да освободи капацитет за нови производства.

От Оргахим не дадоха повече информация, но заявиха, че в момента се извършват пилотни проби дали румънското производство е съвместимо с това на русенското предприятие.

На 8 февруари ще се проведе извънредно ОСА на дружеството, на което акционерите ще гласуват за продължаване с една година на действието на рамковия договор с Поликолор АД.

За 2006 г. Оргахим отчете нетна печалба от 7,46 млн. лв. (14,84 лв. на акция) в сравнение със загуба от 5,21 млн. лв. за 2005 г. Нетните приходи от продажби през 2006 г. нараснаха с 33% на годишна база до 97,55 млн. лв.

По-рано през месеца дружеството пусна на пазара три нови продукта - Leko Clean, Leko Clean и Deko Professional Dekolit, и учреди еднолично дружество с ограничена отговорност Проконструкт ЕООД с предмет на дейност строителство, търговия и всякаква друга, незабранена от закона дейност.

През миналата година година русенският производител на бои и лакове учреди търговски дружества в Грузия, Сърбия, Италия и Украйна. Компанията има и представителства в Италия и Македония.

Днес акциите на Оргахим поевтиняха с 0,31% до средна цена от 144,15 лв. при изтъргуван обем от 240 акции. Търсене има на 144,10 лв., а предлагане – на 147,59 лв.

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:29 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още