IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Юг Маркет влиза в ролята на маркет-мейкър при Актив Пропъртис

Търговията с правата за увеличение на капитала на дружеството започва на 2 февруари

15:53 | 31.01.07 г.
Юг Маркет влиза в ролята на маркет-мейкър при Актив Пропъртис

От 1 февруари, ИП Юг Маркет ще поддържа оферти купува и продава за акциите на Актив Пропъртис АДСИЦ при спред 5%.

Договорът между посредника и емитента предвижда минимален обем на търговия 1000 акции и минимален обем ценни книжа, предмет на котировка – 1000 акции. Срокът на договора е една година.

Ние инициирахме наличието на маркет-мейкърст по нашата позиция, търсейки увеличаване на ликвидността и сигурност за малките инвеститори”, каза за Investor.bg Дилян Панев, изпълнителен директор на Актив Пропъртис АДСИЦ.

В момента 27% от средствата на дружеството са инвестирани в търговски и офис площи, които се отдават под наем. Други 28% са вложени в подземни гаражи, а 40% в регулирани парцели, върху които ще се строи жилищен комплекс от затворен тип със средствата от започващото увеличение на капитала“, уточни Панев.

На 2 февруари започва търговията с правата на Актив Пропъртис АДСИЦ в увеличението на капитала от 5,2 млн. лв. до 20,8 млн. лв. чрез издаване на 15,6 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 1,5 лв.

Крайната дата за прехвърляне на правата е 19 февруари, датата на аукциона за неизползваните права е 26 февруари, а крайната дата за записване на акции от увеличението е 20 март 2007 г. Посредник по увеличението на капитала е ПФБК.

Вече имаме уверението на над 70% от настоящите акционери, че ще участват в увеличението на капитала“, каза Дилян Панев и допълни, че от обявената печалба за 2006 г. в размер на 1,02 млн. лв. около 0,5 млн. лв., или по 10 ст. на акция, ще бъдат разпределени като дивидент.

Реализираната печалба за 2005 г. в размер на 30 000 лв. бе изцяло разпределена като дивидент.

Свързани компании:

Актив Пропъртис АДСИЦ(AKTV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още