IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Двеста хиляди тона от софийския боклук отиват на сметище край Пловдив

От Столична община обявиха, че ще заплатят за тон депонирани битови отпадъци по 9,94 лв. без ДДС

19:07 | 30.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Двеста хиляди тона от софийския боклук отиват на сметище край Пловдив

Двеста хиляди тона битови отпадъци от София ще бъдат депонирани на сметището в пловдивското село Цалапица, стана ясно след среща на Бойко Борисов и кмета на Пловдив д-р Иван Чомаков.

От Столична община обявиха, че ще заплатят за тон депонирани битови отпадъци по 9,94 лв. без ДДС. По думите на д-р Чомаков това е цената, която заплащат всички общини, ползващи депото.

За транспортни разходи общината ще заплати още към 3-3,5 млн. лв. Предстои Столична общината да обяви конкурс за фирма-превозвач.

През миналата година Бойко Борисов и Иван Чомаков договаряха възможност за съвместно изграждане на завода в близост до Пловдив. „Ако тази идея се беше реализирала, след няколко месеца вече щяхме да имаме завод”, заяви Бойко Борисов, цитиран в съобщението. Идеята не се осъществи, след като не бе приета от пловдивския общински съвет.

Кметът на София Бойко Борисов заяви, че продължава да настоява за промяна в закона за кризите, която да позволи едновременно изграждане на завод за отпадъците и съгласуване на документацията. По думите му няма логика, определен вид завод да работи в европейските столици, а да не може да работи в София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:33 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още