IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Концесионерът на Тракия ще премисля промените в договора

Компаниите-учредители на българо-португалския консорциум “Автомагистрала Тракия” приемат проекта за изграждане на автомагистрала “Тракия” като приоритетен и стратегически важен

11:39 | 26.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Концесионерът на Тракия ще премисля промените в договора

Компаниите-учредители на българо-португалския консорциум “Автомагистрала Тракия” приемат проекта за изграждане на автомагистрала “Тракия” като приоритетен и стратегически важен. Това заявяват в съобщение до медиите от консорциума, след като в четвъртък министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов предостави анализ, според който условията в концесионния договор за магистралата са неизгодни и правителството реши да ги промени.

Решението за отдаване на магистралата на концесия за срок от 35 години на “Автомагистрала Тракия”, без проведен търг или конкурс, бе взето в края на 2004 г., когато министър на регионалното развитие и благоустройството бе Валентин Церовски в кабинета на Симеон Сакскобургготски. Договорът предвиждаше множество ангажименти от страна на държавата, които в променения вариант отпадат.  

Избраният концесионер заявява, че ще се запознае в детайли с решението на Министерски съвет (МС), както и с аргументацията на поставените условия.

Акционерите в консорциума ще обсъдят създалата се ситуация максимално експедитивно, въпреки че според тях поставените от МС срокове са изключително кратки, за да се оценят изискванията, свързани с толкова мащабен проект.

Официалното решение на консорциума ще бъде обявено публично след специално заседание на компаниите-учредители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още