IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Насърчават иновациите с 12 млн. лв.

За подобряване на конкурентоспособността на предприятията и насърчаване на устойчивото им развитие са предвидени 1 млн. лв.

12:34 | 25.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Насърчават иновациите с 12 млн. лв.

През 2007 г. правителството предоставя 12 млн. лв. за насърчаване на иновациите. Това е записано в приетото постановление за изпълнението на държавния бюджет за тази година, съобщиха от Министерски съвет.

За подобряване на конкурентоспособността на предприятията и насърчаване на устойчивото им развитие са предвидени 1 млн. лв. Още 1 млн. лв. са за продължаване на програмата "Подкрепа и развитие на бизнеса". Половин милион лева са за инвестиционен маркетинг от Българската агенция за инвестиции.

Основните приоритети на бюджет '2007 са максимално усвояване на средствата от еврофондовете с цел повишаване конкурентоспособността на икономиката, посочват от правителството, което смята да развива „модерно общество, основано на съвременните информационни технологии, иновации и повишаване качеството на човешкия капитал“.

Пет милиона лева от централния бюджет са предвидени за изграждане и ремонт на спортно-техническите бази. От тях 3,65 млн. лв. са за Националната спортна академия, 1 млн. лв. за Университета за национално и световно стопанство, а 350 хил. лв. за Техническия университет в София.

Базовият норматив за издръжка на обучението на един студент в държавните висши училища тази година ще бъде 742 лв., което е с 46 лв. повече от миналата година.

През 2007 г. капиталовият трансфер за Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще бъде 75,19 млн. лв., за летище "София" – 7,02 млн. лв., за държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" - 20 млн. лв., за "Студентски столове и общежития" ЕАД - 600 000 лв., за Българска телеграфна агенция - 400 хил. лв., за Българския червен кръст - 730 хил. лв.

Министерският съвет осигурява 2 млн. лв. за ремонт на районните полицейски управление в София. 5 млн. лв. са предвидени за ремонт на административната сграда на България в Брюксел и за проектирането и изграждането на компютърна мрежа за работа с класифицирана информация на ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още