IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЗММ-България холдинг ще отправи търгово за ЗММ-Сливен на 25 април

Към момента не са заявени намерения за отписване на ЗММ–Сливен от публичния регистър

12:28 | 24.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
ЗММ-България холдинг ще отправи търгово за ЗММ-Сливен на 25 април

Завод за металорежещи машини-България холдинг възнамерява да отправи търгово предложение към останалите акционери на ЗММ – Сливен АД, съобщи Българска фондова борса – София.

Предложената цена ще стане ясна след официалното регистриране на търговото предложение, което е насрочено за 25 април тази година. От ЗММ–България холдинг съобщават още, че се предвижда запазване на досегашния предмет на дейност на дружеството, който включва проектиране и производство на стругове, дървообработващи и пробивни машини и др. В съобщението не са заявени намерения за отписване на ЗММ–Сливен от публичния регистър.

В началото на 2005 година делът на холдинга в капитала на сливенското предприятие нарасна от 80,65% до 92,89%, отново в резултат на регистрирано търгово предложение. Цената на изкупуване тогава бе 3 лв. за акция. ЗММ–България холдинг е собственост на Индустриален холдинг България.

ЗММ-Сливен има печалба в размер на 807 хил. лв. за първите девет месеца на 2006, спрямо 178 хил. лв. за сравнимия период на предходната година.

Вчера книжата на дружеството поскъпнаха с 12,08% до средна цена от 50,30 лв. при изтъргувани 282 броя, като сделки бяха сключени на рекордните 58,34 лв. за ценна книга. Днес все още няма изтъргувани акции по позицията.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още