IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Искат по-големи заплати за чиновниците, за да има по-малко корупция

До края на 2007 ще бъдат обявени търгове за модернизация на няколко ж.п. линии

14:21 | 23.01.07 г.
Искат по-големи заплати за чиновниците, за да има по-малко корупция

Частният бизнес е за увеличаване на възнагражденията на служителите от държавната администрация, които контролират изразходването на средствата от еврофондовете, като част от мерките за възпрепятстване на създаването на корупционни практики.

Това заяви Божидар Данев – председател на Българската стопанска камара по време на пресконференция, след работна среща, организирана от Министерство на транспорта, на тема „Оперативна програма „Транспорт 2007-2008” и възможности за участие на фирмите в нейната реализация“.

По думите на Данев 55 на сто от европейските фондове са предназначени за инфраструктура, а останалите 45% - за околна среда.

До края на 2007 г. ще бъдат обявени търгове за разработване на тръжни книжа на проектите по оперативна програма „Транспорт“ в областта на железопътния транспорт за модернизация на ж.п. линиите София-Перник-Радомир, София-Пловдив и София-Драгоман.

Ще бъде обявен и търгът за строителство интермодален терминал на територията на ж.п. гара Подуяне.

По отношение на оперативна програма „Транспорт“ проектите включват изграждането на Автомагистрала „Марица“ (отсечка от 67 км), Автомагистрала „Струма“ (отсечка от 22 км), Автомагистрала Хемус (8,5 км) и Кърджали-Джебел-Подкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още