IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 23 януари

07:51 | 23.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 23 януари
Разменят “Тракия” за досиетата
в. Стандарт
 
Магистрала "Тракия" отново е извадена като разменна монета от кабинета, научи "Стандарт". БСП и НДСВ са на път да сключат сделка. Ако червените се съгласят да подпишат договора с избраните от царя концесионери, БСП ще получи шефското място в комисията, която ще отваря досиетата на сътрудниците на Държавна сигурност. Пазарлъците с жълтите и тайни совалки до Португалия са причина за колебанията в позицията на кабинета по договора. Преди да вземе властта, БСП се кълнеше, че ще спре неизгодната за страната ни концесия. Впоследствие обаче строителният министър Асен Гагаузов заяви, че пътят ще стане най-бързо и евтино, ако подпишем нов договор с МСФ, "Лена" и "Сомаг".
 
Пак пускат “Химко”
в. Стандарт
 
Врачанският торов завод тръгва след 8-10 месеца. Това съобщи Андрей Семерджиев, шеф на управителния съвет на "Ново Химко". Врачанският окръжен съд вчера одобри за втори път оздравителния план на дружеството. Според него "Ново Химко" трябва да изплати 160 млн. лв. стари борчове към НЕК и "Булгаргаз" за 10 г. с 3 г. гратисен период. Предвидени са 22 млн. долара за екопроекти, изграждане на нова инфраструктура, терминал и жп товарище.
 
Рекордни обезщетения заради шосе край София
в. Сега
 
Обезщетенията за собствениците на земи по протежение на столичния околовръстен път удариха 120 евро за кв. м, съобщиха пред "Сега" от фонд "Републиканска инфраструктура". Това са рекордни суми за овъзмездяване на частници. При отчуждаването на земите за изграждането на магистрала "Тракия" най-високият размер на обезщетенията беше стигнал 30-40 евро за кв. м.
 
Категоризацията на хотелите ще остане безсрочна
в. Дневник
 
Категоризацията на туристическите обекти ще остане безсрочна, а на всеки три години ще се осъществява контрол от Държавната агенция по туризъм. Това решиха в понеделник представителите на туристическия сектор след бурна дискусия за смисъла от срочната категоризация и дали тя трябва да се върне обратно. Решението беше взето въпреки несъгласието на туроператорите, според които проверката на категорията ще гарантира постоянното качество на туристическите обекти. Поводът за обсъждането са предстоящите промени в Закона за туризма, които скоро трябва да бъда приети.
 
Хотелиери в Слънчев бряг скочиха срещу строеж на плажа
в. Дневник
 
Собственици на хотели на първа линия в Слънчев бряг се готвят да саботират строителството на пететажна жилищна кооперация, която започва да се изгражда на самата плажна ивица.
 
"Когато аз купувах моя хотел от Агенцията по приватизация, там нямаше нищо. На документите ми пише, че купувам хотел до "първа плажна ивица". Сега изведнъж на ивицата, собственост на държавата, започва строителството на жилищна кооперация - това е някаква далавера, държавата ни мами всички. Освен че плътността на застрояване вече е огромна, в нашия район по улицата не могат да се разминат и две коли", заяви собственикът на хотелите "Делта палас" и "Делта бийч" Огнян Сапунов.
 
Европейски фонд купи 70% от дяловете на "Бол.бг"
в. Дневник
 
Европейският инвестиционен фонд "Сий гроут Люксембург Сикар" (CEE Growth Luxembourg SICAR S.C.A.) е направил инвестиция в размер на близо 3 млн. лева в българската интернет компания "БОЛ.бг", съобщиха от доставчика.
 
"Това не е окончателната сума, която най-вероятно ще бъде по-голяма, а само първоначален транш", обясни за "Дневник" управителят на дружеството Димитър Ганчев. В резултат на увеличаването на капитала на КИТ ООД, собственик на търговската марка "БОЛ.бг", от 5 хил. лв. на почти 3 млн. лв. инвестиционният фонд притежава по думите на Ганчев 70 на сто от дяловете на новото дружество.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още