IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата – ТБ Българо-Американска Кредитна Банка

За подгласници екипът ни определи дружествата Химимпорт, КРЗ Одесос и М+С Хидравлик

11:47 | 20.01.07 г.
Акция на седмицата – ТБ Българо-Американска Кредитна Банка
Книжата на ТБ Българо-Американска Кредитна Банка АД са победител в тазседмичната рубрика на Investor.bg „Акция на седмицата“. За подгласници екипът ни определи дружествата Химимпорт, КРЗ Одесос и М+С Хидравлик.
 
През седмицата ТБ Българо-Американска Кредитна Банка публикува годишните си отчети, които показаха ръст в нетната консолидирана печалба от над 40% до 34,132 млн. лв. За 2006 г. нетният лихвен доход на банката нарасна с 31,92 на сто до 47,657 млн. лв.
 
“Публикуваните резултати на БАКБ дадоха едно много добро начало на сезона на отчетите. Банката потвърди очакванията на инвеститорите за отличен мениджмънт и агресивно развитие. Въпреки известното редуциране на възвръщаемостта на собствения капитал, БАКБ остава една от най-рентабилните финансови институции не само в България, но и в региона”, коментира за Investor.bg Константин Абрашев от ИП Бенчмарк финанс.*
 
“Позицията определено има основания да претендира за „син чип” като се радва на доверие от страна на инвеститорите. „Разхлабването на хватката” на БНБ над търговските банки ще им позволи да разкрият допълнителен потенциал и вероятно добрите отчети ще продължат да радват пазарните участници поне до средата на тази година”, заяви още той.
 
Нетните кредити на нефинансови институции и други клиенти на банката, след приспадане на провизиите за обезценка, се увеличиха с 31,74% до 377,989 млн. лв., а депозитите на банки и други клиенти нараснаха с 59 на сто до 135,814 млн. лв.
 
От началото на седмицата книжата на ТБ Българо-Американска Кредитна Банка поскъпнаха със 7,83% или в абсолютни стойности с 3,92 лв. до 54 лв. средно ценово равнище.
 
От началото на листването й като публично дружество на БФБ-София пазарната капитализация на банковата институция отбеляза ръст от повече от 86 на сто до 681,735 млн. лв.
 
Вчера стана ясно, че Химимпорт, КРЗ Одесос и М+С Хидравлик ще влязат в структурата на борсовия индекс SOFIX от 2 февруари. Акциите и на трите дружества отбелязаха значителни повишения в петък.
 
Химимпорт поскъпна в последния ден на търговската сесия за изминалата седмица със 7,94 на сто до средна цена от 9,11 лв., а от началото на седмицата книжата на дружеството добавиха 9,63%.
 
Акциите на КРЗ Одесос отбелязаха ръст в петък от 10,1 на сто или 16,46 лв. до ниво от 179,28 лв., а от началото на седмицата те повишиха пазарната капитализация на дружеството с 14,6% до 105,173 млн. лв.
 
Стойността на книжата на М+С Хидравлик се увеличи с 15,7% до 8,69 лв. за седмицата, като само в петък те отбелязаха ръст от 8,9 на сто.
 
*Цитираното мнение е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
 

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Химимпорт АД(CHIM)

КРЗ Одесос АД(ODES)

М+С Хидравлик АД(MSH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още