IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украинските туристи у нас се увеличават, руснаците се оплакват от пътищата

На украинците им харесва в България – някои учат тук, други са се установили да живеят за постоянно у нас, след като са почивали, трети имат смесени бракове с българи

09:56 | 17.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Украинските туристи у нас се увеличават, руснаците се оплакват от пътищата

Общо 86 хиляди украински туристи са посетили България през 2006 г. Това съобщи и.д. генерален консул на Украйна във Варна Ирина Дмитренко. Според изнесените данни украинските туристи у нас са се увеличили един път и половина за последната година. За да пристигнат у нас, те са ползвали чартърни полети и воден транспорт.

По наблюденията на Ирина Дмитренко на украинците им харесва в България – някои учат тук, други са се установили да живеят за постоянно у нас, след като са почивали, трети имат смесени бракове с българи. Сближава ни близката емоционалност, добави още тя.

Според консулът на Русия във Варна Сергей Семьонов точно неговите сънародници са формирали една трета от общите приходи от туризъм в страната ни – близо 2 млрд. лв.

През 2006 г. България е била посетена от 170 хиляди руски туристи, или с 20% повече на годишна база.

По думите на Семьонов това, което ги привлича у нас, е липсата на езикова бариера, добрата кухня, приятелското отношение и многото исторически забележителности. Затова с удоволствие харчат парите си. Но биха заменили туристическата дестинация с места в Испания и Турция, ако пътищата ни продължават да са толкова лоши.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още