IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търсят кандидати за изграждане на парк с езеро край новото летище

Предвижда се и изграждането на техническа инфраструктура, включваща напоителна система и система за осветление на бъдещите алеи и паркове за разходка

15:02 | 16.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Търсят кандидати за изграждане на парк с езеро край новото летище
Министерство на транспорта (МТ) напомни, че очаква оферти за проекта „Ландшафтно устройство на новия пътнически терминал на Летище София и прилежаща инфраструктура”. От ведомството уточниха, че крайният срок за подаване на предложенията е 26 март 2007 г.

Ландшафният проект, който обхваща 400 декара, предвижда полагане на хумусен слой и затревяване на площи, засаждане на храсти. Ще бъдат отделени и няколко зони – за спорт, почивка и бизнес.

Предвижда се и изграждането на техническа инфраструктура, включваща напоителна система и система за осветление на бъдещите алеи и паркове за разходка, както и водни атракции. Основен фокус в бъдещия парк ще бъде езерото, което се намира в центъра на терена.

Завършването на ландшафтното устройство на терминала, което е залегнало като част от Финансовия меморандум по проекта, е едно от условията за цялостното приключване на проекта за реконструкция и развитие на Летище София.

Търгът за строител и строителен надзор по проекта бе обявен на 20 декември 2006 г. За момента от министерството не уточняват дали има подадени оферти и колко са те, като това ще стане ясно след изтичането на крайния срок.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:29 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още