IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БФБ-София ще привлича малки и средни предприятия

За целта в бъдеще ще бъде създаден специален сегмент на БФБ-София, на който ще бъдат листвани за търговия новопривлечените МСП

12:58 | 16.01.07 г.
БФБ-София ще привлича малки и средни предприятия
Изпълнителните директори на Българска фондова борса – София АД - Бистра Илкова, и на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия - Станимир Бързашки, подписаха днес Меморандум за сътрудничество между двете институции.

Според Бистра Илкова двете институции имат допирни точки по отношение на развитието на бизнеса. „Ние се стремим колкото може повече компании от добре работещия български бизнес да излязат на светло и да дойдат да се финансират през капиталовия пазар“, заяви тя.

За целта в бъдеще ще бъде създаден специален сегмент на БФБ-София, на който ще бъдат листвани за търговия новопривлечените МСП.

Целта на Меморандума е създаването на системи за провеждане на редовни срещи между ръководители от двете страни с цел по-доброто разбиране на текущите проблеми на всяка от страните, както и създаване на съвместни изследователски проекти или семинари за популяризиране на финансирането чрез фондовата борса сред фирмите у нас.

„Идеята за нашето сътрудничество цели информационно и консултантско подпомагане на МСП за участието им като емитенти на БФБ“, заяви от своя страна Бързашки. Според него един от основните проблеми пред малките и средни предприятия е достъпът до финансиране, като в същото време възможността за набавяне на средства през фондовата борса е неизвестна за над 99% от българските фирми.

По думите на Бързашки 99,2% от фирмите в България попадат в критериите за Малки и средни предприятия.

Бистра Илкова каза още, че двете страни са инициирали среща с Нина Радева, заместник-министър на икономиката и енергетиката, за обсъждане на възможностите за финансиране от страна на МИЕ на разходите по листването на малкия и среден бизнес на фондовата борса по линията на структурните фондове.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още