IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 16 януари

08:28 | 16.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 16 януари
Държава и столица - безсилни за Околовръстното
в. Дневник

Шумно обявеното начало на разширението на южната дъга на околовръстния път в София замря скоропостижно, установи проверка на "Дневник". В отсечката от бул. "Симеоновско шосе" до бул. "България" не се строи. Работихме само три дни след първата копка и спряхме, признаха от изпълнителя - консорциум "Юг".

На 7 ноември премиерът Сергей Станишев, строителният министър Асен Гагаузов и кметът Бойко Борисов се събраха пред камерите и за да ударят кирката пред комплекса "Царско село", с което най-после трябваше да започне чаканото от двайсетина години разширение. Кметът Борисов дори поиска от изпълнителите, ако може, да предадат обекта предсрочно. Шефът на "Главболгарстрой" Симеон Пешов обеща, при условие че се разчистят преградите край пътя. Именно съществуващите временни обекти са проблемът, потвърди очакваното развитие главният архитект Петър Диков.

Раздор във властта кой да държи аптеките
в. Сега

Опитът на правителството да извади на светло истинските собственици на аптеките среща силен отпор в парламентарното мнозинство. Вчера НДСВ официално се опълчи срещу поправките в закона за лекарствата, предлагани от Министерския съвет. "Не приемаме правителствения проект, който предвижда производители и едри търговци на лекарства да откриват аптеки. Това би довело до фалит фармацевтите с аптеки и е удар срещу дребния и средния бизнес", обяви жълтата депутатка Татяна Калканова, цитирана от БТА.

Ники Василев натиска за свой човек в туризма
в. Стандарт

Интрига за избора на шеф на туризма заформи Николай Василев. Още след като председателят на НДСВ Симеон Сакскобургготски се качил на самолета за чужбина, където ще изкара отпуската си, министърът на държавната администрация започнал да звъни на хора от туристическия бранш и на свои политически приятели. Той ги навивал постът председател на Държавната агенция за туризъм да бъде даден на Анелия Крушкова. Тя бе заместник на Н. Василев, когато той оглавяваше транспортното министерство. Тогава дамата отговаряше за автомобилния и жп транспорт.

"99% вече е решено Крушкова да оглави Държавната агенция по туризъм. Държа да го научите от мен, а не от вестниците", твърдял Василев.

Повече парфюми в бившите фришопове
в. Новинар

Бившите фришопове, които се намират на границата с Румъния и Гърция, но вече ще работят като обикновени магазини, преориентират търговията си, съобщиха за "Новинар" собственици. Границите с тези две страни вече са вътрешни за територията на ЕС и магазините там от 1 януари са преминали на режим тревъл ритейл, т.е. стоките се облагат с акциз и ДДС. Затова търговците в бившите фришопове ще се ориентират към продажби на парфюми, а не на цигари, които бяха най-масовите продукти досега. Цигарите вече няма да са толкова изгодни, тъй като цените се изравняват с тези на вътрешния пазар

Корабостроители от Русе протестират
в. Стандарт

Корабостроители от Русе протестират срещу новото диференцирано заплащане на труда. Някои от тях са получили по-ниски възнаграждения от минали месеци заради новата система. "Хората не бяха достатъчно информирани за новия начин на плащане и след срещата с ръководството нещата ще се оправят." Това каза пред "Стандарт" лидерът на КНСБ в завода Христо Йорданов.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още