IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търговията с правата на Софарма имоти АДСИЦ на фокус тази седмица

Правата на дружеството ще се търгуват на БФБ – София от утре с борсов код R4SFI

10:20 | 15.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Търговията с правата на Софарма имоти АДСИЦ на фокус тази седмица
Стартът на търговията с правата от двукратното увеличение на капитала на Софарма имоти АДСИЦ до 11,7 млн. лв. ще бъде във фокуса на пазарните участници тази седмица.

Правата ще се търгуват на БФБ – София от утре с борсов код R4SFI. Търговията ще продължи до 29 януари, а аукционът за неизползваните такива ще се проведе на 7 февруари. Крайната дата за записване на акции от увеличението е 22 февруари.

Сред крайните цели на дружеството са да бъдат закупени общо около 80 обекта, които да се отдават под наем на аптечни дружества или отделни фармацевти. Освен това Софарма имоти възнамерява да разшири бизнеса си, като инвестира в изграждане на складови площи, офис и бизнес сгради.

Също така от утре на борсата ще се търгуват акциите на Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ. Дружеството увеличи капитала си до 650 хил. лв. през ноември миналата година. От утре за търговия ще бъде регистрирана и емисия облигации на Енемона АД. Емисията е с общ номинал от 6 млн. евро, разпределени в 6 хил. облигации с номинал от 1 000 евро. Падежът е на 29 юни 2011 година, а годишната лихва е равна на 6-месечния Euribor + 4,75%.

Днес е последният ден за сключване на сделки с право на глас в Общото събрание на Стоманени тръби АД, което е насрочено за 31 януари. В дневния ред на събранието са включени за гласуване промяна на фирмата, седалището и адреса на управление на дружеството. Ще бъдат гласувани и промени в устава и органите на управление на дружеството.

Утре е крайната дата за търговия с правата от увеличението на капитала на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ. Капиталът в момента е 2,463 млн. лв., като предложените акции за записване са 4 926 500 броя с номинална и емисионна стойност от 1 лев. При успешно увеличение капиталът ще достигне 7,39 млн. лв.

В петък е последният срок за записване на акции от увеличението на капитала на ИД Надежеда. Дружеството планира да увеличи капитала си от 3,311 млн. лв. на 4,41 млн. лв.

Също така в петък ще се проведе Общо събрание на акицонерите на Унипак АД, на което ще се гласуват промени в органите на управление на дружеството. В началото на декември пловдивското дружество Форд ООД купи 88,56% от капитала на компанията за 7,54 млн. лв., като няколко дни по-късно продаде 39,6% и намали дяловото си участие до 48,96 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:05 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още