IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 13 януари

09:10 | 13.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 13 януари
Банка пресече нагла схема за източване на 1 млн. лв.
в. Сега
 
Нагла схема за източване на средства от държавния бюджет засече банка. Става дума за около 1 млн. лева, които данъчните са възстановили на едноличен търговец. Парите били преведени на два транша - първо над 400 000 лв. от ДДС, а след това 660 000 лв. от надвнесен данък общ доход (ДОД). Това научи "Сега" от висши магистрати.
 
Сумите са превеждани от Териториална данъчна дирекция. Банката алармирала финансовото разузнаване и прокуратурата. "Механизми за възстановяване на ДДС има, но за да се възстанови ДОД, той трябва да е надвнесен. Представете си какви данъци трябва да е платил този едноличен търговец. Доста ексцентрично!", коментираха експерти пред "Сега". От прокуратурата увериха, че в аферата няма замесени държавни служители.
 
Още в понеделник обвинението ще поиска да падне банковата тайна, за да може да бъде публично разкрита самоличността на собственика на фирмата. Вчера стана ясно, че той е от ромски произход и е сериозно криминално проявен. Срещу него имало няколко висящи дела. Фирмата била наблюдавана от 2 години. Според БТА търгувала с компютри.
 
Евтините вносни цигари заливат пазара до 2 месеца
в. Сега
 
"До два месеца на пазара ще излязат "Марлборо" и "Kент" с новите бандероли, които са и на по-ниски цени. Дотогава цигарите със старите акцизи вече ще са продадени", заявиха вчера търговци пред "Сега". В четвъртък в публичния регистър към МФ се появиха нови цени, обявени от основните вносители на цигари у нас.
 
6 варианта за “Тракия” казват на Станишев
в. Стандарт
 
Шест варианта за строежа на магистрала "Тракия" бяха представени на премиера вчера. Следобед в кабинета му отидоха министрите на регионалното развитие и на финансите Асен Гагаузов и Пламен Орешарски, които са го запознали с доклада на работната група. В него има вариант да продължим с португалския консорциум, но и да строим аутобана без него. Не е изключена и възможността държавата сама да построи магистралата. Решение за концесията обаче не е взето вчера. Това ще направи Министерски съвет в най-скоро време, съобщиха от ведомството на Гагаузов.
 
Сливане на телекоми сродява "Мобилтел" и "Глобул"
в. Сега
 
Telekom Austria и гръцката ОТЕ, които са собственици на двата най-големи мобилни оператори у нас - "Мобилтел" и "Глобул", са пред сделка за стратегическо сътрудничество и сливане, съобщи австрийският в. "Kurier". Ако двете дружества се обединят, ще се роди най-голямата телекомуникационна група в Централна и Източна Европа с близо 26 000 служители и с пазарна стойност над 20 млрд. евро.
 
Българските марки може да останат без защита в ЕС
в. Новинар

Има опасност български марки, патентовани само у нас, да бъдат използвани на пазара в Европейския съюз, но като чужди. Това предупредиха вчера от патентното ведомство. Единственият начин родните производители да защитят марката си, е да си направят регистрация като европейска от специално ведомство в Испания.
 
"Диема вижън" иска от кабелните оператори по 60 -70 ст. на абонат
в. Дневник
 
"Диема вижън" иска от кабелните оператори по 60 - 70 стотинки на абонат месечно. Това съобщи  Дидие Щосел - председател на борда на директорите на "Apace media" - фирмата е мажоритарен собственик на "Диема Вижън". Като цяло за осемте си програми Диема иска увеличение от 15 стотинки  месечно от абонат, уточни Емил Славчев, генерален директор на "Диема Вижън".
 
"Диема Вижън"  държи правата за излъчване на футболните първенства на Англия и Испания до 2010 година, както и за  европейското първенство  по футбол  през 2008 година. За тези права са платени 12 млн. долара. Засега фирмата не предвижда  да препродава права за европейското първенство  на  някоя от ефирните телевизии, уточни Емил Славчев. Цените се увеличават, защото Английската футболна федерация е вдигнала цената на правата за първенството от 350 млн. паунда годишно  на един милиард  паунда, съобщи Дидие Щтосел. За крайните клиенти цената се вдига с една трета, останалата част ще поемат спонсори и рекламодатели, допълни той.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още