IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ регистрира облигациите на Енемона за вторична търговия

Емисията, която е втора по ред за емитента, е разпределена в 6 000 бр. обикновени, безналични, поименни, лихвоносни, свободно прехвърляеми облигации с право на глас и с номинална стойност 1000 евро всяка

14:37 | 12.01.07 г.
БФБ регистрира облигациите на Енемона за вторична търговия

Българска фондова борса – София регистрира на “Неофициален пазар на облигации” емисията облигации в размер на 6 млн. евро на Енемона АД, гр. Козлодуй, съобщи институцията.

Емисията, която е втора по ред за емитента, е разпределена в 6 хил. броя обикновени, безналични, поименни, лихвоносни, свободно прехвърляеми облигации с право на глас и с номинална стойност 1000 евро всяка.

Облигациите ще бъдат въведени за търговия на 16 януари 2007 г. като падежът на емисията е 29 юни 2011 г. Купонът е 6 м. Юрибор + 4.75%, платим на всеки 6 месеца, а погасяването на заема ще се извърши чрез амортизиране на главницата на 4 равни вноски, дължими през четвъртата и петата година на датите на последните 4 лихвени плащания.

Право на лихвено плащане имат облигационерите, които са вписани като такива не по-късно от три работни дни преди датата на лихвеното плащане, съответно пет работни дни преди датата на последното лихвено плащане, което съвпада с датата на падеж на емисията.

Емитентът има право да погасява предсрочно минимум 20% от номинала на главницата след втората година (след петото лихвено плащане) на датите на лихвените плащания.

Постъпленията от емисията ще бъдат използвани за финансиране на основната дейност на дружеството и на договори за енергийна ефективност. В сферата на енергийната ефективност Енемона АД е първата частна компания в България, успешно осъществила ЕСКО-договор (договор с гарантиран резултат, при реализирането на проекти по енергийна ефективност на общински сгради).

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:41 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още