IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Избраха нов член на борда на Топлофикация София, пак имаше драми

До избирането на нов член на Съвета на директорите се стигна, след като в края на миналата година бяха арестувани четирима души

13:19 | 12.01.07 г.
Избраха нов член на борда на Топлофикация София, пак имаше драми

Наско Михов е избран за член на Съвета на директорите на "Топлофикация София" след днешното гласуване на Столичния общински съвет (СОС), съобщи Dnes.bg, позовавайки се на БТА.

Той събра най-много гласове, след като за него гласуваха 32-ма общински съветници - от БСП, част от десните и НДСВ.  

Преди да започне гласуването на петимата кандидати от късата листа, групите на СДС и ДСБ напуснаха, заедно с председателя на СОС Владимир Кисьов.

По думите на общинския съветник от СДС Стефан Иванов, причината е, че не желаят да участват в подобен фарс.

В четвъртък министърът на икономиката и енергетиката заяви, че състоянието на Топлофикация София става неспасяемо, тъй като натрупаните дългове са 130 млн. лева - с 30 млн. лева повече, отколкото са били задълженията на дружеството през миналата година.

До избирането на нов член на Съвета на директорите се стигна, след като в края на миналата година бяха арестувани четирима души за далавери с машини и арматура за нуждите на дружеството.

Сред тях бе и Георги Рогачев, чието място в борда бе заето днес от Наско Михов.

През лятото на 2006 г. пък бе арестуван и екс-шефът на Топлофикация София Валентин Димитров, отново по обвинения в далавери и незаконни финансови операции.

По време на разследването стана ясно, че Топлофикация София е извършила разходи за билети за концерти по официални празници и поздравителни адреси на обща стойност 40 359 лв.

Дружеството е харчило и за френски минерални води и обзавеждане на кабинета на Димитров.

В знак на несъгласие с днешното решение на Столичния общински съвет и.д. изпълнителен директор на топлофикационното дружество Борис Тодоров е подал оставката си, която е била приета от кмета на София Бойко Борисов, съобщиха от Столична община.

Борис Тодоров ще подаде днес и предизвестие за напускане на Съвета на директорите на Топлофикация София.

От своя страна и двамата акционери на топлофикацията - Столична община и държавата, приеха кандидатурата на Наско Михов за член на Съвета на директорите на дружеството и вече с решение на общото събрание Наско Михов е член на ръководството на Топлофикация София, каза пред журналисти Атанас Тасев, представител на столичния общински съвет в общото събрание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:43 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още