IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

EVN продължава да обявява планове за инвестиции

В края на миналата година EVN се извини на потребителите си заради надписани сметки, като потърпевши бяха около 7500 клиенти

18:23 | 10.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
EVN продължава да обявява планове за инвестиции

Австрийската компания EVN, която е мажоритарен собственик на електроразпределителните предприятия в Пловдив и Стара Загора, ще вложи 1,69 млн. лв. тази година в района на Карлово, за да подобри състоянието на електросъоръженията и сигурността на снабдяването с ток, съобщиха от дружеството.

Предвидени са ремонти на досегашните съоръжения и изграждане на нови. Ще се поправят двете въздушни линии, които снабдяват с ток Калофер и с. Дъбене. Ще се изгради нова въздушна линия към с. Васил Левски и нов 20-киловолтов трафопост. През годината ще бъдат сменени общо 10 000 електромера.

През 2006 г. бе подобрено качеството на енергията и бяха взети необходимите мерки да се отстранят причините за честите аварии в западната половина на общината. Инвестицията бе в размер на 1,19 млн. лв.

От компанията наскоро обявиха и планове за вложения от 3,5 млн. лв. в Сливенска област, където ще бъдат подменени 25 хил. електромера и ще се работи върху намаляване на факторите, причиняващи аварии.

В края на миналата година EVN се извини на потребителите си обаче не заради аварии, а заради надписани сметки, като потърпевши бяха около 7500 клиенти. Компанията обяви, че е надписването се дължи на административна грешка и обеща да компенсира абонатите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още