IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Град Баня ще се развива като национален курорт

В момента в курортa работят само три балнеохотела, които не винаги успяват да поемат желаещите да почиват и да се лекуват на топлите минерални извори

16:56 | 10.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Град Баня ще се развива като национален курорт

През последните две години в град Баня се наблюдава рязък скок в притока на курортисти от цялата страна, повишен е интересът за купуването на имоти в района на града. Цената на частните терени е около 20 евро на кв. метър, като все още има свободни общински терени.

В момента в курортa работят само три балнеохотела, които не винаги успяват да поемат желаещите да почиват и да се лекуват на топлите минерални извори.

Предвид интереса и потенциала на Баня Общинският съвет в Карлово реши да се изработи стратегия за развитието на града като национален курортен и балнеоложки център. Стратегията ще се разработи от външни специалисти, които ще бъдат определени с конкурс.

Сред основните проблеми, които трябва да бъдат решени, е остарялата инфраструктура в града, смятат специалисти. Има спешна необходимост от подновяването и доизграждането на водопроводната и канализационна мрежа, от преасфалтирането и разширяването на улици и тротоари, от изграждането на паркинги.

Затова е нужно ново виждане за развитието на курорта и балнеотуризма в Баня, който е единственият поминък на местните хора, смята общинският съветник от града Филип Филипов. Той е вносител на докладната с предложение да се създаде стратегия за развитие на Баня като национален курорт. В основополагащия документ задължително трябва да залегне мнението и на местните хора как да се развива градът им, смята кметът на града Петя Найденова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:21 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още