IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С близо 6% са нараснали приходите във вътрешната търговия към ноември

Търговията на дребно нараства с 12,9%, като висок ръст отбелязват търговията със стоки за домакинството

15:33 | 10.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
С близо 6% са нараснали приходите във вътрешната търговия към ноември
С 5,7% са нараснали нетните приходи по съпоставими цени от продажби във вътрешната търговия за януари-ноември 2006 г. спрямо същия период на предходната година, съобщиха от Националния статистически институт (НСИ).

Увеличението е най-голямо при търговията с автомобили и горива и ремонт на автомобили – 22,6%, като се дължи на достигнатите високи положителни темпове при търговията с автомобили и мотоциклети (25,8%) и търговията с автомобилни горива и смазочни материали (19,7%), които основно формират приходите за групата.

Търговията на дребно нараства с 12,9%, като висок ръст отбелязват търговията със стоки за домакинството – 18,5%, и търговията с текстил, облекло и обувки – 13,7%.

Увеличението при търговията с фармацевтични и медицински стоки достига 7,6%, а при търговията с храни, напитки и тютюневи изделия – 6,9%.

Търговията на едро нараства с 1,9% вследствие на положителните темпове при търговията с хранителни продукти, напитки и тютюневи изделия (11%) и търговията със стоки за домакинството (7,7%).

През ноември реалният обем на нетните приходи нараства със 7,6% в сравнение със съответния месец на 2005 г., което се дължи на увеличението, реализирано във всички основни търговски дейности. Висок ръст се наблюдава при търговията с автомобили и горива и ремонт на автомобили – 29,6%, и търговията на дребно – 16%.

Нетните приходи при осигурена съпоставимост нарастват незначително и спрямо предходния месец, като увеличението от 0,3% се дължи изцяло на положителните темпове при търговията с автомобили и горива и ремонт на автомобили и търговията на дребно, съответно 3,5% и 1,6%, които компенсират намалението от 0,5% при търговията на едро, посочват от НСИ.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още