IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Прамод Митал очаква печалба на Кремиковци за второто тримесечие

Също така Митал е обещал да инвестира по 15 млн. долара всяко тримесечие в комбината, докато не бъде достигната целта от годишна печалба от 130,5 млн. долара

15:56 | 10.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Прамод Митал очаква печалба на Кремиковци за второто тримесечие

Прамод Митал, по-малкия брат на милиардера Лакшми Митал, очаква контролираният от него металургичен завод Кремиковци да реализира печалба за второто тримесечие на годината, съобщава Bloomberg.

Също така Митал е обещал да инвестира по 15 млн. долара всяко тримесечие в комбината, докато не бъде достигната целта от годишна печалба от 130,5 млн. долара.

След като компанията обяви загуба за деветмесечието, облигациите на дружеството загубиха 30% от стойността си през ноември. Днес книжата поскъпнаха за първи път от 3 седмици насам с 0,5 цента до 83,5 цента за евро номинал.

Според сайта Прамод Митал е купил футболния клуб ЦСКА миналия месец за 15 млн. евро, като индиецът определя инвестицията като „обществена дейност“.

Облигациите на Кремиковци са сред най-ниско търгуваните в Европа, като от 186 емисии, включени във високодоходния индекс на Merrill Lynch, само две се търгуват под цената на дълга на българската компания.

Митал планира да направи първото 15-милионно плащане този месец под формата на безлихвен заем, който ще се нареди след плащанията по облигациите. Според изявлението му заемът няма да бъде изплащан от Кремиковци, преди да бъдат погасени облигациите. Също така Митал не изключва преобразуването на заема в дялово участие при съгласие от останалите акционери.

Митал е отрекъл слуховете, че е възможно обединяването на неговите активи с тези на брат му, който е председател на Борда на директорите на Arcelor Mittal, най-големият производител на стомана в света.

Днес акциите на Кремиковци поевтиняха на БФБ с 8,59% до средна цена от 11,60 лв. при изтъргувани 5 762 броя.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още