IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Чешкият застрахователен брокер Renomia стъпи на българския пазар

Дъщерното дружество на компанията Реномиа ООД ще поеме дейността на българския застрахователен брокер Риск Консулт ЕООД

12:34 | 09.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Чешкият застрахователен брокер Renomia стъпи на българския пазар

Най-големият чешки застрахователен и презастрахователен брокер Renomia стъпи на българския пазар, съобщиха от дъщерното дружество на компанията в България Реномиа ООД. То ще поеме дейността на българския застрахователен брокер Риск Консулт ЕООД, след като придоби мажоритарен дял от него.

Renomia България има разрешение за извършване на дейност като застрахователен брокер от Комисията за финансов надзор. Компанията ще предлага комплексни услуги в областта на застраховането и управлението на риска за корпоративни клиенти и техните служители.

Радваме се, че Renomia, която е най-големият застрахователен брокер, основан в Централна Европа, стана наш съдружник. Като член на голяма международна брокерска мрежа, Renomia ще допринесе за разширяването на обхвата на продуктовото ни портфолио с международни услуги”, коментира Моника Минкова, директор на Реномиа България и съдружник в компанията.

Renomia е водещ застрахователен брокер в Централна Европа със собствени офиси в Чехия, Унгария и Словакия. Общата стойност на имуществото, застраховано чрез компанията, възлиза на 25 млрд. евро. Към момента Renomia опосредства премиен приход в размер на 80 милиона евро годишно и има екип от 170 професионалисти в областта на застраховането и управлението на риска в региона.

Renomia е член и на най-голямата международна мрежа на независими застрахователни брокери Worldwide Broker Network (WBN), която има повече от 18 000 служители, предоставя услуги в 75 страни и формира опосредстван премиен приход в размер на 17 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още