IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Източили милиони от Свободната зона в Русе

Изчисления показват, че това, което се е случвало в Свободната зона на Русе, надхвърля източеното в "Топлофикация"-София

16:17 | 08.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Източили милиони от Свободната зона в Русе

В Русе назрява скандал за източени милиони лева от Свободната зона към управляващата коалиция и към частни интереси, които надхвърлят злоупотребите в "Топлофикация София", съобщи на пресконференция народният представител Атанас Атанасов, цитиран от Dnes.bg.

Народният представител ще внесе конкретните факти за престъпленията още на първото заседание на парламентарната комисия срещу корупцията.

Атанас Атанасов твърди, че е получил сигнали за нарушенията в Русенската свободна зона, която е държавно дружество, и е направил проверка на част от тях. Той отказва да съобщи схемата за прехвърляне на парите, но посочи, че през 2001 година в полза на НДСВ и след това към БСП и ДПС са насочени милиони лева чрез бензиностанцията в зоната.

Изчисления показват, че това, което се е случвало в Свободната зона на Русе, надхвърля източеното в "Топлофикация"-София, заяви Атанас Атанасов. Депутатът смята за подозрителен факта, че Свободната зона, която според него едва балансира между приходи и разходи, е купила през 2006 година луксозен автомобил "Мерцедес" за над 200 000 лева, какъвто няма друга фирма у нас.

Окръжният прокурор на Русе Огнян Басарболиев e потвърдил, че има един анонимен сигнал за Свободната зона, който се проверява. Магистратът не е коментирал сигнала, тъй като няма резултати от проверката. Директорът на Свободната зона не бе открит за коментар.

Свободната зона на Русе е най-голямата и най- развита свободна зона в България. Общата индустриална площ е 180 хектара. Там са изградени цех за производство на бойлери, фабрика за кафе, за гъвкави водопроводни съоръжения, цех за блистероване на лекарствени средства и за производство на автомобилни филтри, сочи справката на държавното дружество. Изгражда се комбинирано пристанище.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още