IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Oбновяват легловата база в Гранд-хотел Велико Търново за 1 млн. лв.

За изминалите 25 години в хотела са правени няколко частични ремонта, а амортизираната база доведе до отлив на туристи

15:58 | 07.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Oбновяват легловата база в Гранд-хотел Велико Търново за 1 млн. лв.
Мащабна реконструкция започва от средата на януари в Гранд-хотел "Велико Търново", съобщи Dnes.bg, позовавайки се на изявление на ловешката фирма "Генимекс ойл", която е новият собственик на хотелския комплекс с обща разгъната площ от 22 000 кв. м.

Ремонтните работи започват с инвестиция за 1 милион лева за обновлението на легловата база в 65 стаи от четвърти корпус на хотела с изглед към паметника на Асеневци и Стамболовия мост.

За изминалите 25 години в хотела са правени няколко частични ремонта, а амортизираната база доведе до отлив на туристи.

Проектът за цялостното обновление на базата за настаняване и на заведенията за хранене и развлечения ще бъде определен с национален архитектурен конкурс.

Предвижда се през следващите три години хотелската част да бъде разширена на площ от 6000 кв. м. Ще бъдат изградени нов конгресен център с 600 места и шоурум за автомобили. Сегашният ресторант "Плиска" ще бъде преобразен във винарна с традиционна българска кухня и барбекю, а съвместно с пивоварна "Болярка" ще бъде открита бирария по баварски образец. Някогашната дискотека ще работи като пиано-бар.

През февруари е насрочено общо събрание на акционерите, което ще върне старото име на хотела - Интерхотел "Велико Търново", добавиха от дружеството.

В инвестиционната програма за туристическия бизнес на "Генимекс ойл" до 2010 г. се предвиждат изграждането на нови хотели в комплексите Слънчев бряг и Боровец и седалков лифт до Априлци, като общият капацитет на базите за настаняване трябва да достигне 2500 легла.

Свързани компании:

Интерхотели АД В.Търново(4IV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още