IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частният капитал и община Пловдив взеха дял от Международния панаир

Изложбените площи за есенния технически панаир са продадени още на 5 януари 2007 г.

13:17 | 06.01.07 г.
Частният капитал и община Пловдив взеха дял от Международния панаир
Преструктурирането на Международен панаир ЕАД  е факт, след като промените вече за узаконени с решение на съда. Това заяви в петък изпълнителният директор на дружеството Йордан Радев. Така  Пълдин туринвест придобива 33,91 от капитала на националния изложбен център.
 
По думите на изпълнителния директор предстои апортиране на имоти от страна на Пълдин туринвест. В това ново дружество община Пловдив държи 75 на сто от капитала. Останалите са собственост на бизнесмена Георги Гергов.
 
Освен това реститути притежават общо 47 000 от общо 29 милиона акции от капитала на Международен панаир. Предстои среща с тях, на която ще им бъде направена оферта за изкупуване на книжата им. Ще им бъде предложена пазарно ориентирана цена от 4,83 лв. за акция при номинал от 1 лев, заяви Йордан Радев.
 
Междувременно на 5 януари 2007 г. от фирми бяха изкупени всички възможни изложбени площи за международния есенен технически панаир. Общата  площ  на панаира заедно с пространствата между палатите и алеите е около 100 0000 квадратни метра.
 
Дефицитът на щандове се очертава още отсега. Затова ръководството на фирмата предприема действия за осигуряване на нови 10 000 квадратни метра изложбена площ. За целта ще се съборят някои складове. Ще се премести на друга площадка фирма ДЕСПРЕД, която работи на територията на панаирното градче.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още