IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британска верига кафетерии ще инвестира 6 млн. евро у нас до 2012 г.

В момента у нас е открито едно заведение в София, в което са вложени 120 хил. евро

17:16 | 05.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Британска верига кафетерии ще инвестира 6 млн. евро у нас до 2012 г.

Общо 6 млн. евро ще бъдат инвестирани у нас от британската верига кафетерии Costa Coffee, обяви компанията. Веригата е основана през 1971 г. от братята с италиански произход Серджо и Бруно Коста, a в края на миналата година тя стъпи на българския и на румънския пазар. Компанията има обекти и в Полша, през 2007 г. планира навлизането си в Сърбия, Турция, Русия и Гърция. 

В момента у нас е открито едно заведение, срещу Народния театър в София, в което са вложени 120 хил. евро. Планирано е до 2012 г. броят на обектите да достигне 50. „В момента се водят преговори за наемането на терени за изграждане на още два обекта в столицата. Извън София целевите градове на този етап са Варна, Пловдив и Бургас, където също се водят преговори за наемане на терени за локации“, уточни за Investor.bg Ангел Балабанов, бизнес мениджър на франчайз партньора на компанията - Coffee Life Limited.

По думите му към момента се водят преговори за откриването на локации в моловете във Варна и Пловдив, както и в два от новостроящите се търговски центрове в София.

Основният акционер в Costa Coffee е част от портфолиото на международната верига Whitbread PLC, която притежава още марките Premier Travel Inn, Brewers Fayre, Beefeater, David Lloyd Leisure и др. Собственик на българската Coffee Life Limited пък е кипърският гражданин Христос Ротсас, който се занимава още с внос на храни и с проекти в областта на недвижимите имоти. Негова фирма е представител на самолетите Чесна и на хеликоптерите Бел за България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още