IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН потвърди проспекта за облигациите на Бросс Холдинг

Средствата от емисията ще бъдат използвани за построяване на завод за производство на технически аерозоли и силикон и завод за полимеризация, складови помещения за суровини и готова продукция и логистична поддръжка на проектите

16:20 | 05.01.07 г.
КФН потвърди проспекта за облигациите на Бросс Холдинг
На свое заседание от 5 януари 2007 г. Комисията за финансов надзор (КФН) е потвърдила проспект за вторично публично предлагане на облигации, издадени от Бросс Холдинг АД-Варна, става ясно от съобщение на надзорната институция.

Емисията е в размер на 6 000 000 евро, разпределени в 6 000 броя обикновени, обезпечени, лихвоносни облигации, с номинална стойност от 1 000 евро всяка, с плаващ купон в размер на 6-месечен Euribor + 450 базисни пункта годишно. Лихвените плащания са на шест месеца, срокът на облигационния заем е 60 месеца, дата на емитиране е 31 август 2006, а емисията е с падеж 31 август 2011 г.

Натрупаните средства от емисията ще бъдат използвани за разширяване на основната търговска дейност на емитента, а именно построяване на завод за производство на технически аерозоли, силикон и други уплътнители, завод за полимеризация, складови помещения за суровини и готова продукция, логистична поддръжка на проектите.

През юни от варненския холдинг съобщиха, че компанията планира да построи два нови завода в Силистра, като инвестицията в предприятията ще надхвърли 10 млн. евро.

Компанията е водещ доставчик на химически суровини, препарати и добавки за строителната индустрия, лако-бояджийската, козметиката, фармацията, битовата химия, хранително-вкусовата промишленост.

В Бросс Холдинг работят над 100 служители, а клиентите на компанията са над 1 200. Основните пазари, за които са предназначени продуктите на компанията, са Русия, Украйна, Македония, Сърбия и Черна гора, Румъния, Полша.

По данни на АПИС Здравко Петров Гючлиев и Сергей Петров Липчев притежават по 50 на сто от капитала на дружеството.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:21 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още