IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три хиляди румънци са посрещнали Нова година по нашето Черноморие

Интересът на румънци към посрещане на Новата година в България беше регистриран още през октомври

10:30 | 04.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Три хиляди румънци са посрещнали Нова година по нашето Черноморие

Близо 3 хиляди румънски граждани са били в нашите черноморски курорти за празника, съобщи варненската туроператорската фирма Club Magellan.

Жителите на северната ни съседка са отсядали в хотели в курортните комплекси “Златни пясъци”, “Св. Св. Константин и Елена”, в Балчик и Кранево.

Интересът на румънци към посрещане на Новата година в България беше регистриран още през месец октомври. Причините са няколко: нашата страна е все още е “чужбина” за жителите на северната ни съседка, престоят им у нас е по-евтин, отколкото в румънските курорти, обслужването – по-добро, обясняват от туроператорската фирма.

Заради присъединяването на двете страни към Евросъюза прогнозата за лято 2007 е, че румънските граждани масово ще избират нашето Черноморие за почивка през отпуските си.

Междувременно Варна се готви за очаквания туристически поток – от и не само Румъния – с няколко дейности, предвидени в стратегията за туризма в града за периода 2007 г. – 2013 г. Сред тях е проектът за реставрация, консервация и експониране на Римските терми във Варна.

Проектът е за 1,5 млн. евро и трябва да се осъществи до две години със средства от еврофондовете, съобщи Стоян Маринов, изпълнителен директор на “Турекспо – Варна” АД.

Основната идея е да се опазят историческите руини от атмосферните влияния и човешкото въздействие. Предвижда се изграждането на канализационна и отводнителна система, прокарване на ел. инсталация, почистване и възстановяване на археологическите камъни. По проект е предвидено и изграждане на мултимедиен информационен център.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още