IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Агро Финанс с кредитна линия до 2,5 млн. лв.

Целта на кредитната линия е придобиване на активи за секюритизация

15:45 | 29.12.06 г.
Агро Финанс с кредитна линия до 2,5 млн. лв.
На 28 декември 2006 г. Агро Финанс АДСИЦ-София е сключило с Корпоративна търговска банка АД договор за получаване на кредитна линия с максимален общ размер от 2 500 000 лева, става ясно от съобщение на БФБ-София.
 
Останалите параметри по кредитната линия включват лихвен процент от 9.5% годишно върху непогасената главница, срок за погасяване 6 месеца, считано от датата на първото предоставяне на средства по кредитната линия и обезпечение чрез залог на акции, собственост на трето лице.
 
Договорът за кредит се сключва с цел придобиване на активи за секюритизация.
 
В края на ноември изпълнителният директор на Агро Финанс Огнян Калев заяви, че очаква до края на тази година дружеството да притежава 10 хил. декара земеделски земи. Също така за следващата година е планирано ново увеличение на капитала, което ще е на стойност между 10 и 15 млн. лв., като прогнозите на дружеството са до края на 2007 година да притежава 100 хил. декара земи.
 
В средата на септември Агро Финанс увеличи първоначално капитала си от 500 хил. лв. на 650 хил. лв. чрез издаване на 150 хил. броя акции с емисионна цена от 1 лв.
 

Свързани компании:

Агро Финанс АД(AGF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още