IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на Асенова крепост гласува за обезпечаване на кредит за 2 млн. лв.

Кредитът е в полза на Инпластрейд АД-Асеновград, който има дял в Асенова крепост от 21,13%

14:33 | 29.12.06 г.
ОСА на Асенова крепост гласува за обезпечаване на кредит за 2 млн. лв.
На проведено на 22 декември 2006 г. извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА)  на Асенова крепост АД-Асеновград е взето решение за обезпечаване на кредит на Инпластрейд АД-Асеновград в размер на 2 млн. лв., съобщи БФБ-София.
 
За целта Асенова крепост ще сключи договор за ипотека и особен залог на предоставените като обезпечения активи, собственост на дружеството, с които да гарантира разсрочване на горепосочения банков кредит за оборотни средства.
 
Обезпечението включва учредяване на договорна ипотека върху недвижими имоти, собственост на дружеството, и особен залог на ДМА, собственост на дружеството.
 
С Централна кооперативна банка АД ще бъде сключен анекс към договора за разсрочване на кредита.
 
Събранието е гласувало и за овластяване на управителните органи да договорят условията по договорите за ипотека и особен залог.
 
На 14 декември Инпластрейд АД намали участието си в капитала на Асенова крепост до 21,13 на сто, след като на блоков сегмент продаде 25% от капитала на последното за сумата от 308 142 лв.
 
Асенова крепост свиква извънредно ОСА на 12 февруари 2007 г., на което ще се гласува за освобождаването на Милчо Ненов като член на Надзорния съвет на дружеството, но без освобождаването му от отговорност. За одобрение ще бъдат предложени и промени в устава на компанията и ще бъде избран международен одитор.
 
От началото на годината акциите на Асенова крепост поскъпнаха 3,25 пъти до средна цена от 42,48 лв., постигната по време на последната борсова сесия за годината на 22 декември.

Свързани компании:

Асенова крепост АД(ASKR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още