IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ОСА на Зино АД реши за отделянето на ново дружество Ино

Капиталът на новото дружество ще е в размер на 84 396 лв.

16:40 | 28.12.06 г.
ОСА на Зино АД реши за отделянето на ново дружество Ино

На проведено извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) от 22.12.2006 г. на Зино АД-Казанлък е взето решение за одобряване на плана за преобразуване с корекциите съгласно указанията, дадени от Комисията за финансов надзор, съобщи БФБ-София. 

Зино АД ще се преобразува чрез отделяне по смисъла на чл.262в от ТЗ на новоучредено дружество Ино АД, със седалище и адрес на управление гр. Казанлък, Западна индустриална зона.  

Капиталът на новото дружество ще е в размер на 84 396 лв., разпределен в 42 198 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 2 лева всяка една от тях.

 Предметът на дейност на новоучреденото дружество ще обхваща производство на инструментална екипировка и нестандартно оборудване, като също така Ино АД ще има едностепенна система на управление и Съвет на директорите, включващ общо четирима членове. 

ОСА на Зино АД е избрало за членове на Съвета на директорите на Ино АД Огнян Илиев Писков, Танчо Димитров Михайлов, Матьо Николов Андреев и Георги Събев Събев. 

Правото да придобият акции от капитала на Ино АД имат акционерите, вписани в книгата на акционерите на Зино АД 14 дни преди датата на ОСА, или към 8 декември 2006 г. Срещу всяка акция от капитала на Зино АД-Казанлък всеки акционер придобива една акция от капитала на Ино АД.  

Основен акционер в Зино АД към края на септември е Танчо Димитров Михайлов с 44,83%, а Техмаш ООД притежава дял от 33,5 на сто.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още