IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвестбанк издаде емисия сконтови облигации за 15 млн. евро

Заемът е със срок от 6 месеца и падеж на 14 юни 2007 година

13:19 | 27.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Инвестбанк издаде емисия сконтови облигации за 15 млн. евро
ТБ Инвестбанк издаде сконтова, обезпечена облигационна емисия, с обща номинална стойност от 15 млн. евро. Това е четвъртата емисия облигации на емитента, съобщиха от Райфайзенбанк (България) ЕАД, водещ мениджър по емисията.

Заемът е със срок от 6 месеца и падеж на 14 юни 2007 година. Емисията е част от съвместна облигационна програма между Инвестбанк и Райфайзенбанк за издаване на шестмесечни облигации за период от две години с минимален обем от 15 млн. евро и максимален обем от 30 млн. евро. Средствата от емисията ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционни проекти на ТБ Инвестбанк.

Първичното записване на облигациите е осъществено при условията на частно предлагане. На по-късен етап се планира вписване на емисията в регистъра на публичните емисии и регистрация за вторична търговия на БФБ – София.

Инвестбанк обяви положителен финансов резултат от 1,19 млрд. лв. към края на деветмесечието спрямо 934 хил. лв. за съответния период на миналата година. Активите на финансовата институция възлизат на 404,79 млн. лв., като за първите девет месеца на годината бележат повишение от 26,4 на сто.

От началото на 2006 година Райфайзенбанк пое и пласира 15 облигационни емисии за над половин милиард лева, което съответства на 71,64% пазарен дял.

Миналата седмица Комисията за финансов надзор потвърди проспекти за публично предлагане на две емисии на ТБ Инвестбанк с обща номинална стойност от 5 млн. евро.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:37 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още