IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 27 декември

08:15 | 27.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 27 декември
Българите се надяват на ЕС да реши проблемите
в. Дневник

България ще влезе в Европейския съюз при едно от най-високите нива на обществена подкрепа за членство - седем от десет анкетирани от агенция "Алфа рисърч". Същевременно повечето българи не смятат, че страната наистина е изпълнила в достатъчна степен изискванията на ЕС. Онези, които са на мнение, че държавата отговаря на всички критерии, не надвишават 15%. Това показват данните от представителните проучвания на социолозите. Много повече (над половината от анкетираните) виждат присъединяването като следствие от фактори, които те поставят извън степента на готовност за членство - например политически характер на решението на институциите в Брюксел и наличието на подписан договор.

Регулаторът отстъпи за цените на газа
в. Дневник

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) прие на последното си заседание преди Коледа първоначалното искане на "Булгаргаз" за увеличение на цените на природния газ с 4.06% от 1 януари 2007 г. Това означава, че "Булгаргаз" ще продава горивото по 321.11 лв. за 1000 куб.м вместо по 308.58 лв. без ДДС. След внасянето на искането за новата цена от регулаторната комисия обявиха, че увеличението ще е с 1.89%, но впоследствие приеха искането на държавната газова компания.

Румен Овчаров на разпит заради ''Топлофикация''?
в. Сега

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров ще бъде викан в прокуратурата на разпит във връзка с аферата "Топлофикация", съобщи електронният сайт "Всеки ден". Повод за разпита е писмо, написано в ареста от бившия шеф на дружеството Валентин Димитров, което е било засечено от службите на МВР, преди да стигне до адвоката му. Според изданието с писмото Димитров търси помощта на определени лица, на част от които назовава имената, а други споменава с инициали. В писмото пишело: "Какво стана и с помощта от страна на Р. Овч.! Досега съм му помагал!!!" Според запознати става дума за Румен Овчаров. "Има такова писмо. То е автентично, но текстът му се различава от публикациите", каза пред "Сега" наблюдаващият прокурор Божидар Джамбазов.

Бойкотираме либийските кораби
в. Стандарт

Бойкот на либийските кораби и товари обяви Българската асоциация на корабните брокери и агенти (БАКБА). От организацията призовават корабните брокери да откажат да работят с либийски кораби и товари на международния пазар. Писмо с протест срещу несправедливите смъртни присъди на медицинските ни сестри в Либия от асоциацията са изпратили и до други корабни организации. То предстои да бъде обсъждано и във федерацията на асоциациите на корабните брокери и агенти в Лондон.

Отпушват София със 100 млн. лв.
в. Стандарт

План как да се отпуши трафикът в София изготви Столичната община. Програмата е на стойност 100 млн. лв. 60 от тях са залегнали в бюджета на общината. Ще се строят 2 изцяло нови улици. Други 9 ще се ремонтират основно. Започва и изграждането на 5 подземни паркинга в центъра. До средата на годината трябва да е готов техническият проект за северната дъга на Околовръстното - между "Павлово" и "Надежда". Във втората половина на годината се очаква да започне процедурата по отчуждаване на имоти около трасето.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още