IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 23 декември

За международните линии самолетните компании ще плащат по 12 евро, а за вътрешните - по 5 евро

10:21 | 23.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 23 декември

Въвежда се нова летищна такса

в. Новинар

Нова летищна такса за ползване на пътнически ръкав ще заплащат авиопревозвачите, реши вчера правителството. Съоръжението директно свързва самолетите с терминалната сграда. Превозвачите ще плащат по 135 евро за 1 час и по 30 евро за всеки следващи 15 минути. Кабинетът реши да увеличи и таксите за обслужване на пътници. За международните линии самолетните компании ще плащат по 12 евро, а за вътрешните - по 5 евро. Поскъпването на таксите и въвеждането на нова било необходимо заради пускането на новия терминал на летище София. Той разполагал с технологии и оборудване, каквито до момента не е имало на български летища.


Овчаров: Пускаме III и IV блок догодина

в. Стандарт

"Не искам да съм прекалено голям оптимист, но имаме шансове да пуснем отново III и IV блок догодина. Надявам се този път да ги изиграем по най-добрия начин." Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров в АЕЦ Козлодуй вчера. Според него борбата за спасяване на реакторите не е в говоренето. Той не пожела повече да повдига завесата по този въпрос. Енергийните проблеми на съседите ни Албания, Косово, Черна гора, Македония и Сърбия през зимата и на Гърция през лятото ще помогнат за връщането на блоковете, намекна Овчаров.


Кунева: Ще съдим Гюргево, ако остави граничната такса след 1 януари

в. Дневник

"Съдът на европейските общности в Люксембург чака, а и Русе има добри юристи, ако след влизането на България и на Румъния в Европейския съюз, румънският град Гюргево продължи да налага своя гранична такса на чуждестранните автомобили". С тези думи европейският комисар Меглена Кунева коментира в Русе пред журналисти отказът на Гюргево да премахне местната гранична такса, която от години плащат чуждестранните шофьори при преминаването на "Дунав мост".
Меглена Кунева обясни, че е обещавала от много години да се реши този граничен проблем, положила е всички усилия, говорила е с президента на Румъния, с министър- председателите от две правителства в Букурещ, с министрите на външните работи и с министрите по европейските въпроси, но всичко е без резултат.


Българите склонни да отделят до 50 лв. за подаръци

в. Сега

Българинът е склонен да отдели между 20 лв. и 50 лв. за новогодишни подаръци. Това сочи национално проучване на НЦИОМ. Едва 10 на сто от гражданите ще изхарчат над 100 лв., за да зарадват близки и приятели. В тази категория попадат хора между 30 и 50 г., високообразовани, заможни и жители на столицата. 17 процента от анкетираните са готови да дадат между 50 и 100 лв., показват данните. 38% признават, че ще успеят да отделят до 20 лв. за подаръци, 35 на сто са хората, които смятат да похарчат до 50 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още